Om Sara

OM SARA


Mitt namn är Sara och jag är konsult / frilansande inom mönsterkonstruktion, gradering, design, skrädderi och tillverkning.


Jag har studerat design och scenkläder, teaterskrädderi, herrskrädderi, damskrädderi, historia (arkitektur och kostym), screen print, patenering, hattillverkning, modeteckning, materialkunskap och mönsterkonstruktion, samt även konst och form, möbelrenovering, möbelmåleri, dans och projektledning.


År 2009 startade jag egen firma mot privatpersoner samt mindre designers, teater- och dansgrupper. 2014 blev startåret för egen verksamhet på heltid i form av konsultverksamhet mot modebranschen med fokus på mönsterkonstruktion, gradering, design och projektledning från första idé till färdig produkt. Kontakter med fabriker, säkerställande av kvalitet och beställningsunderlag, designskisser, graderade mönster, provhantering och fabriksbesök.


Jag har jobbat med teater och showbranschen i över elva år med skrädderi, tillskärning, kostymör, patenering, hattillverkning, screen print, färgning, påklädning, kostymskötsel m.m. Inom modeindustrin har jag jobbat sen 2007 med fokus på mönsterkonstruktion och gradering samt säkerställning av produkt och projektarbeten.


Jag har jobbat med de flesta plaggtyper, kroppar, material och tekniska lösningar. Baby, barn, flick-, pojk-, dam- och herrkroppar, alla har sina specifika behov för att få bästa passform i alla storlekar. Accessoarer och underplagg, allt från historiskt till modernt. Gradering och säkerställning av bästa passform i alla storlekar efter kundprofil, att specialanpassa plagg efter kundprofil för att bygga kundförtroende och öka försäljning.


Privat så bor jag och min underbara familj på Gotland strax norr om Visby och lever ett liv nära naturen och havet. I samband med flytten till Gotland från Stockholm så startade jag även en livsstilsbutik i Visby med fokus på en hållbar livsstil med retroinspiration. Jag som person är positiv och glad med ett oerhört starkt driv och älskar nya utmaningar.


Att få vara med på resan från en idé till färdig produkt är något som jag älskar! Och det som får mitt leende att bli lite extra brett och den där glimten i ögat, är att få jobba med den bästa passformen i alla storlekar efter en utvald kundkropp – att jobba med olikheterna i kroppar och skapa bästa passform efter olika förutsättningar.


SARA HÖGBLOM

Designer, VD

Pattern & Grading Sweden AB

Tel:     (+46)707 812 891

Email:  contact@patternandgrading.com

Copyright Pattern & Grading 2017

Pattern & Grading Sweden AB


Sankt Hansgatan 26

62156 Visby